Severočeský územní svaz se přidal k jiným územním svazům a do pravidel platných na tamních mimopstruhových a pstruhových revírech zavedl zákaz porcování ryb přímo u vody. Toto opatření má například zabránit tomu, aby někteří rybáři zabíjeli třeba podměrečné ryby, které po rozporcování už nejde při kontrole přeměřit. Samozřejmě, díky zákazu porcování ryb přímo u vody lze očekávat, že také ubude incidentů, kdy se okolo vody válí vnitřnosti a jiné zbytky z ryb. Severočeský územní svaz upozorňuje, že toto pravidlo platí už od letošního roku…
„Zákaz porcování ryb před ukončením lovu a odchodem od vody! Opatření bylo na revírech Severočeského územního svazu zavedeno především s ohledem na nešvar některých rybářů, kteří například filetovali ulovené ryby v průběhu lovu a rybářská stráž tyto ryby následně nemohla přeměřit, nehledě na možnou kontrolu povoleného množství ryb (kg) za den,“ vysvětlují severočeští rybáři zavedení nového opatření.
Samozřejmě, pokud rybář rybu naporcuje přímo u vody, tak při této činnosti vznikají zbytky, které někteří neodnášeli v igelitových pytlících domů. Ale rovnou vnitřnosti a jiné zbytky pohazovali po břehu. Tomu by teď měl být konec! Severočeský územní svaz si slibuje, že ubydou incidenty, kdy po březích jsou hnijící místa ze zbytků z ryb.
Novinka od MIKBAITS: Tohle nadupané boilies nachytá tisíce trofejních kaprů ročně!
Severočeský územní svaz zareagoval tímto opatřením i na připomínky rybářské stráže, která na tento nešvar u vody upozorňovala. „Toto opatření bylo zavedeno na základně podnětů členů rybářské stráže, kteří se pravidelně setkávali se zpracováním ryb v průběhu lovu, kvůli čemuž nemohla být ověřena míra těchto ryb (prostor k podvodům jako ponechání podmírových ryb),“ vysvětluje Severočeský územní svaz.
Redakce InRybar.cz
Ilustrační foto: archiv InRybar.cz
Konečně na to někdo přišel.Hlavně důchodci přijede k vodě vytáhne 2 kapry mají něco přes 40 cm a už kuchají.Je třeba míru zvednout na 50 cm.
Hele u kaprů to problém není, násaďáků (40-55cm) je všude zbytečně moc, jen ať si to nosí.
Co máš proti důchodcům, vezmi to obecne ne jen důchodci ale rybáři všech věkových skupin.a vy čechačci jste dost vychcanci na takove zvěrstva.
To není o velikosti, já si odnesu 1 až 5 za rok. Mám ryby rád. Nejraději mám kapra do 50 cm. Co mě mrzí, těch 7 kilo za den a dvě ušlechtilé ryby za den. Nezlobte se to je 14 za týden, to při dnešním vybavení a technice není problém. Dvě ušlechtilé ryby a 3 kila na den je víc než dostačující. Myslím, že hladomor nehrozí a kdo by chtěl jíst 14 kaprů za týden.
No nevim jestli důchodci, ale známé pořekablo masařů je Když sem jel tak daleko, tak se to musí vyplatit! 👎👎👎😪😪😪 A kuchání je u vody zakázáno už pěkně dlouho. Takže jen pravomoci a víc porybných.
To se plateš kuchání a porcování je rozdíl. Kucháním délku ryby nezkracuješ, akorát melete všichni . Nejsem proti tomu brát i jednu rybu za týden ale ať taky srazí ceny a přestanou se pakovat . Já mám jednu až dvě ryby za rok a to musím mít ještě čas. Taky vím že dříve lidí měli ryby jako obživu tahali se denně mnoho ryb a byli pořád tak chyba bude asi někde jinde nemyslíte? Co takhle kontrola jestli tu rybu do vody opravdu daji. Zamě kontrolu organizací
Jo spodní 53,5 a vrchní 54,5 to už se nedá ani žrát nad 50
Je rozdíl mezi kuchánim a porcováním
To nedělají jenom důchodci. Podívejte te se ukrajince. Ty berou vše a jaké koliv množství. Míru bych dal od 50 cm. Já jsem rybářskou stráž neviděl ani nepamatuji na Vltavě. A že si tam někteří rybáři dělají co chtěj.
A kdo zkontroluje lodičky ty sou na tel.kdyz je u vody klid oděvy se auto a s přívěsem a sou pric a co ty lodičky se spalovacim motorem. A co ty byvaky který nechaj odpad v pytli a odjedou
Ano to vše je taky dost velký průšvih společně s chatkama a karavany kolem vod.
Co je na tom složitého k pochopení.
Pokud rybu beru, zapíší ji a dám jí stranou.
Jestliže zkusíš něco mimo řád , tak aď
Ti boží mlýny jedno namelou , co ti patří … 👍
Nechápu pokud vím tak snad na všech revírech platí zákaz porcování ryb. Tak aby se dala ryba změřit. Pokud rybu vyvrhne oškrábe a šupiny z vnitřnostmi zakope je to ok a rybářský řád to povoluje. A je tam jasně dáno zákaz porcování ryb aby se dala ryba změřit. 😮
Důchodce, Ukrajinec, Moravak, Čecháček,nebo Polák, to je úplně jedno, vždy a všude se najde masař , nebo li hovado. Ale nejsou všichni stejní. Podle mě by ryba měla být uchovávána v celku a pokud možno živá. Kdo chce maso, ať si dělá bordel doma jako já, nebo na místech k tomu určených přímo u vody. I takové místa jsou na svazových vodách. Míru nám zvedli u štiky, candáta,to je v pořádku,ale na kapra zase pánové zapomněli. Minimálně by měl mít míru lovnou 45cm a horní míru klidně 60. Pokud nebude více kontrol a přísnější postihy, nic se nezlepší.
Horní míru u kapra? Proč proboha? Proč není horní míra u candata, štiky a u druhů kterých vážně rapidně ubývá…. Kaprů je dostatek a bude jich dostatek a hlavně jich je všude tolik že zabírají když to řeknu blbě místo těm druhům kterých ubylo. Porcování ryb u vody je zakázáno, už z logiky věci pánové….. Je jasný že se nejakej vychcanek najde a může se handrkovat se stráží že v zákoně nic takového není…. Omyl. V tu chvíli odebírám povolenku….. není co řešit. Doufám že stráž zatočí bez milosti s každým kdo nedodrží veškerá ustanovení. Je to bohužel jediný způsob jak se takových lidí nadobro od vody zbavit a těm poctivým se bude lépe lovit, bude víc všeho, ryb fleku na rybolov a hlavně bude min bordelu po březích a bohužel i ve vodě. Chtěli jste to tak, až sem jste to vy rádoby rybáři dopracovali tak si to užijte a doufám že to splní účel a těm nepoctivym nebude umožněno lovit a dal ničit přírodu a život ve vodě a kolem ní.
Podepisuji v plném rozsahu.
Jak pravíte pane! 👍
Vážení přátelé Petrová Čechů.
Za bordel a různé nešvary si můžeme především MY sami. Dost často jsme svědky různých sviňáren a co udělá většina? Drží hubu a dělá ze nic nevidí. Osobně jsem měl konflikt s trojici masaru skrývající ho se za Carp Team a z okolních rybářů mi nikdo nepomohl a raději koukali jinam. Mnoho nechybělo a došlo i na ruční řešení. Když už nevěděli jak mě zastrašit a chtěl jsem volat R. S nebo PČR tak bleskurychle zmizely a je škoda, že se nenašel ještě někdo z kolegů kteří by mi mohli dosvedcit co se tam dělo za prasečiny.Takze je to jen o nás.
Právě že je to jen o nás, a jak je vidět tak je potřeba aby nás RS hlídala protože většina lidí ještě nepochopila jak se mají v přírodě a k přírodě chovat, tudíž nezbývá než rs potažmo PČR ikdyz u těch bych se taky obával že stm něco vůbec udělají.
A k těm konfliktům….. Je smutný že Vám v té situaci nikdo z řad rybářů nepomohl, zřejmě pro to, že to byli stejný masařky jako ti co jste častoval…. Škoda že jsem nebyl přítomen, pomohl bych vám ty hajzli naházet do vody…..
To je prasárna u vody zabíjet ryby slušný rybář to vzivote neudělá to dělají jen vychcany už neví jak jak se napakovat a někteří mají nacpaný mrazáky kdyby se z toho posraly ty Masari dokážou zlikvidovat na velkou povolenku ryby v jednom rybníků prostě hrůza a nikdo s nima nic neudělá mělo by se nad tím vedení příslušných revíru zamyslet mít 250 ks kapra za rok není normální nebo myslíte že jo??????
A kde by jsi ty vole tu rybu chtěl zabít? Až doma aby se celou cestu trápila?
Tak porcování a kuchaní je rozdíl já třeba u vody ryby kuchám podotýkám že si beru tak 5-6 kaprů ročně..ale tím chci říct že vnitřnosti určitě nehnijí ale postarají se o to zvířata a to nejen hodiny co to hodím do křoví..
Už som sa do podobných diskusií nechcel montovať ale zase jeden mantinelizmus.
Ryby chytám od dieťaťa a samozrejme som si pár pstrúžkov upytlačil a teraz som porybný a štve ma, kam sa lov rýb pohol.
Miesto potierania obrovských masakrov na nočných priehradách sa tu navzájom dusíme
Najmenej sa dokáže brániť dôchodca. A práve tí ma naučili vzťahu k vode, rybám, k užívaniu si pokoja u vody.
Naučili ma pripraviť si aj rybu u vody
Môže byť lepšia a chutnejšia ryba ako vylovovená?
Ryby si moc nedávam ale toto si dám.
A aby sa dostálo predpisom, veď stačí pred porcovaním zapísať a vyfotit.
Ale radšej budeme zase buzerovať