Kukuřice patří k nejčastějším nástrahám při lovu kaprů. Důvod je jasný: Kukuřice prostě funguje a kapři na ni spolehlivě reagují. Napadlo vás ale někdy, jak by to vypadalo, kdybyste chytali na plovoucí kukuřici? Mnoho rybářů se tuto problematiku snažilo vyřešit například přidáváním polystyrenu k přírodní kukuřici, pak hodně pomohla umělá zrníčka kukuřice, která bývají v drtivé většině případů rovněž plovoucí. Ale ono to jde i jinak. Plovoucí „kukuřici“ si můžete vyrobit v pohodlí domova…
Označení kukuřice v tomto případě není úplně přesné. Proč? Protože tuto nástrahu budeme vyrábět z klasické směsi na POP-UP boilies. A této nástraze dáme „jen“ tvar kukuřice. Konečný výsledek je ale úžasný! Jen si to představte: Na dně leží „koberec“ ze zrníček kukuřice, nad kterým se jedna nádherně vznáší. Tohle může být tím rozhodujícím detailem, který zaručí mnohonásobně více záběrů.
A ono to dává smysl. Takto prezentovaná nástraha je jednoduše nepřehlédnutelná. A to ani na zarostlých, zanesených nebo bahnitých terénech. Navíc, díky tomu, že tuto nástrahu vyrábíme z kvalitní směsi, tak máme jistotu, že chytáme na TOP nástrahu.
K výrobě: Plovoucí „kukuřici“ nejrychleji a nejjednodušeji vyrobíme z komerční směsi pro výrobu POP-UP boilies (např. od CC Moore). Tahle varianta je fakt nejjednodušší. Navíc, komerční směs na POP-UP boilies se dodává v menším množství, takže se nemusíte bát, že budete mít kila plovoucí nástrahy. Domácí výroba nabízí jednu obrovskou výhodu: Směs můžeme obohatit velmi atraktivními látkami (např. chilli, česnek atd.) Těch variant je „nekonečno“!
Výroba této nástrahy je jednoduchá. Nejprve si z komerční směsi vyrobíme těsto – pokud je těsto při výrobě moc suché, přidáme olej (ne vodu), jestli je těsto moc mokré a lepí se, přidejte směs. Těsto dáme do igelitu a necháme jej chvíli odležet (ideálně 15 až 30 minut). Poté z něj vyrobíme zrníčka kukuřice. Zrníčka následně hodíme do vařící vody a necháme je 30 vteřin vařit (lepší dát do sítka do páry nad vařící vodu – nástraha neztrácí atraktivní látky ve vařící vodě). Po uvaření necháme „plovoucí kukuřici“ oschnout na utěrce. A nakonec můžeme nástrahu zatraktivnit nejrůznějšími kukuřičnými extrakty, ale i nejrůznějšími esencemi nebo tekutými potravami.
Poznámka: Video je pouze ilustrační! Pro výrobu plovoucí „kukuřice“ lze použít libovolné příchutě a barvy!