DomůNovinkyTeprve 7letý kluk chytil obřího candáta. Krásného dravce lapl na přívlač

Teprve 7letý kluk chytil obřího candáta. Krásného dravce lapl na přívlač

- Reklama -

Sedmiletý klučina Leo Deprieelle se rychle stává vycházející hvězdou v oblasti lovu dravých ryb. Plný nadšení a odhodlání chodí k vodě s krabičkou nástrah a prutem v ruce. A daří se mu skvěle!

Leo už nyní může být hrdý na svou působivou sbírkou osobních rekordů, přičemž jeho nejnovější úlovek je skutečně obdivuhodný. Posuďte sami. Mladý rybář nedávno ulovil nádherného candáta vážícího 6 kilogramů!

 

Sedmiletý Leo chytil svého (zatím) životního candáta

Tento krásný candát je dalším významným milníkem v jeho „rybářské kariéře“. Již začátkem tohoto roku Leo upoutal pozornost rybářského světa s okounem vážícím 2,3 kilogramů, což byl úlovek, který by ocenili i zkušení rybáři. Jeho nejrannější počin v podobě úlovku candáta však definitivně potvrdil jeho status nadějného rybářského talentu.

Na nedávném výletě na řeku Severn, která teče z Walesu do Anglie, spolu se svým otcem, malý Leo zasekl velkého candáta na 5centimetrovou gumovou nástrahu nasazenou na jigovou hlavičku. Nástraha sotva dopadla na dno, když se začal odvíjet vlasec z navijáku – v tu chvíli bylo jasné, že se blíží nezapomenutelný zážitek.

„Nastal chaos, když se ryba ponořila hluboko a myslel jsem si, že máme na prutu nějakou zatoulanou štiku,“ vzpomíná otec malého kluka John. „Když se ryba téměř zamotala do kotvy, nakonec se vynořila a my jsme se podívali na sebe. Je obrovský, křičel Leo,“ popsal táta malého rybáře.

Je jasné, že malý šikula je lovem dravých ryb naprosto posedlý. Jeho otec nemůže být pyšnější: „Leo teď nechce dělat nic jiného než rybařit, což je pro mě skvělá zpráva. Je to to jediné, co ho zajímá!“

 

O budoucí generaci rybářů je dobře postaráno

Velmi dobře se daří také pořád ještě mladému rybáři Rasmusi Christensenovi. Ten nedávno chytil giga candáta, jehož fotky obletěly rybářský svět. Úchvatný dravec vážil jen těžko představitelných 14 kilogramů.

Jeho velký úspěch komentovala i rybářská společnost Westin, „za kterou“ tento šikovný mladík chytá: „Rasmus loví monstrózní candáty již pár let a ulovil několik candátů, kteří by se pro 99,9 % rybářů snadno dali počítal za životní úlovek. Je těžké pochopit, že tento candát nebyl ani největší, kterého chytil,“ vysekl poklonu mladíkovi Westin.

Ve svém portfoliu úlovků má však ještě úlovek z května minulého roku, kdy se mu podařil candát o váze 15 kilogramů a 103 centimetrů. 

Zdroj: AnglingTimes, ilustrační foto: InRybar.cz a Rasmus Christensen (se souhlasem)

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -