DomůNovinkyČRS chce koupit celý časopis Rybářství. Částku za nákup ČRS sdělit nechce

ČRS chce koupit celý časopis Rybářství. Částku za nákup ČRS sdělit nechce

- Reklama -

Český rybářský svaz podniká významný krok pro zajištění stability a budoucnosti časopisu Rybářství. Republiková rada ČRS schválila rozhodnutí odkoupit obchodní podíly od menšinových vlastníků.

Podíl ČRS ve společnosti Rybář s. r. o., která časopis vydává, v současné době činí 76 %, zatímco zbylých 24 % je rozděleno mezi menšinové vlastníky, jejichž podíly nyní ČRS plánuje získat na základě znaleckého posudku.

 

Republiková rada ČRS odklepla odkup zbylých podílů

Lukáš Mareš, tiskový mluvčí ČRS, zdůraznil důležitost tohoto kroku. „Rozhodnutí odkoupit menšinové podíly bylo přijato Republikovou radou ČRS s cílem zajistit stabilitu vydávání časopisu Rybářství,“ uvedl exkluzivně pro InRybar.cz Mareš.

„Přestože finanční situace časopisu v současnosti není ideální, nechceme, aby došlo k jeho zániku. Časopis má pro ČRS a naše členy velký význam,“ dodal tiskový mluvčí Českého rybářského svazu. 

Tiskový mluvčí ČRS také poukázal na to, že časopis během své více než století trvající existence vytvořil finanční rezervy, které umožní rybářskému svazu pokrýt případné ztráty v přechodném období. Díky tomu může svaz investovat do transformace časopisu, přičemž plánuje modernizaci jeho konceptu a fungování.

„Připravujeme nové změny ve fungování a novou koncepci, která by měla zvýšit jeho atraktivitu. Naše rozhodnutí je vedeno snahou o zajištění budoucnosti časopisu a jeho rozvoje,“ přiblížil mluvčí rybářů Mareš.

 

Novinky se dotknou i internetového vydání

Změny se budou týkat nejen samotného tištěného média, ale i jeho online platformy. Mareš potvrdil, že webové stránky časopisu zůstanou prozatím zachovány, a zároveň bude tato oblast předmětem dalších diskuzí ohledně jejich budoucího fungování.

ČRS však odmítl sdělit detaily týkající se částek a konkrétních vlastníků podílů, neboť se jedná o interní záležitosti společnosti. Odkup podílů navíc ještě nebyl právně dokončen. Přesto lze očekávat, že po získání plné kontroly nad společností bude mít ČRS větší volnost při plánování budoucího směřování časopisu.

Přesto: ve veřejně dostupném rejstříku lze dopátrat, že 8% podíl má Jan Štípek, dalších 8 % patří Marii Čížkové a zbylých 8 % vlastní Miluše Vostradovská spolu s Yvonou Wágnerovou…

 

Ikonický časopis čekají změny

Časopis Rybářství je tradiční český měsíčník, který se věnuje sportovnímu rybolovu, rybářské technice, ekologii a péči o vodní ekosystémy. Vychází již od roku 1897, čímž se řadí mezi nejstarší rybářské časopisy v Evropě!

V průběhu své existence prošel několika změnami – od formátu a obsahu po zaměření na moderní trendy v rybářství, jako je kaprařina či muškaření. Nyní nastává další velká změna na poli vlastnickém: nově bude plně v rukou ČRS.

Zdroj: ČRS, ilustrační foto: InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -