DomůNovinkyGiga kapr z Nových Mlýnů: rybáři na Stairs2Hell překonali magickou hranici

Giga kapr z Nových Mlýnů: rybáři na Stairs2Hell překonali magickou hranici

- Reklama -

Největší rybářský závod v Česku Stairs2Hell míří do finiše. Před poslední nocí pořád není jasné, kdo bude celkovým vítězem. A navíc! Začaly se chytat obrovské ryby, které přesahují magickou hranici.

Neuvěřitelná podívaná! Takhle jednoduše by se dala shrnout poslední noc na Stairs2Hell. Závodníci během ní totiž chytili hned 6 kaprů, kteří přesáhli 20 kilogramů hmotnosti. A navíc! Konečně byla prolomena magická hranice o váze 25 kilo. A to hned třikrát! Ten zatím nejtěžší kapr ale přišel chvíli před dnešním polednem

 

Kapří velikán: závodníci ulovili kapra o váze 27,85 kilogramů

Na tenhle moment čekala celá rybářská obec! Na 8. ročníku Stairs2Hell byla konečně prolomena magická hranice o hodnotě 25 kilogramů. A to dost výrazně!

Úžasný „novomlýnský tank“ chytil tým Mikbaits MA&RE Team na lovném místě číslo 42. Na tomto „fleku“, který leží pod Šakvicemi, se jim podařilo ulovit kolosálního kapra o váze 27,85 kilogramů. Tohle je ryba z říše snů, na kterou všichni čekali!

Další obrovskou rybu, která byla ve chvíli ulovení nejtěžším kaprem letošního ročníku, tým Trakker Team. Váha uloveného kapra? Neuvěřitelných 26,55 kilogramů! Závodníkům se tak povedlo přelstít dalšího z novomlýnských velikánů, který je pokladem této krásné nádrže. Navíc! Tento obrovský kapr zmíněný tým „vystřelil“ na průběžné 4. místo, takže závodníci mají obrovskou šanci zaútočit na celkové zlato. Poslední noc bude neuvěřitelně napínavá!

Ještě k onou lovnému místu: jak už jsme zmínili, tak Trakker Team loví na pegu číslo 12, což je dobře známé místo. Jedná se o „flek“ na „strachotínské špici“, který patří k opravdu vyhlášeným místům na Novomlýnské nádrži.

Tohle ale nebyli jediní giganti z předešlých hodin na Stairs2Hell. Dalšího kapra, který přesáhl přes hranici 25 kilogramů, ulovil tým Carpstar. Těmto závodníkům se povedlo ulovit překrásnou rybu o váze 25,50 kilogramů, takže i oni si na letošním ročníku připsali obrovský úspěch. Tento tým pak chytá na úplně opačné straně jezera – na místě číslo 100, které leží pod Pavlovem.

A pak tady máme ještě jednoho kapra, při jehož vážení ručička váhy přeskočila číslo 25. Luxusního šupináče o váze 25,77 kilogramů ulovili maďarští rybáři z týmu Exlegend Carp Team. Fascinující rybu chytili v 5 hodin ráno na lovném místě 35, které leží mezi Strachotínem a Šakvicemi.

A znova: z těchto informací lze vyčíst, že obří ryby se předešlou noc chytaly na nejrůznějších místech Novomlýnské nádrže. Úspěch tak může přijít z jakéhokoliv místa. Drama na letošním ročníku Stairs2Hell tak bude trvat až do závěrečné sirény největšího rybářského závodu v Česku.

 

Změna na předních pozicích závodu

Oproti včerejšku se měnilo také průběžné pořadí v TOP 5. Zásadní informací je, že na prozatímní 2. místo se prokousal tým Mikbaits Moraváci. Závodníkům z tohoto rybářského mančaftu se povedlo „nahradit“ 3. nejtěžší rybu, když chytili kapra o váze 18,27 kilogramů.

Právě tento úlovek jim přidal další body do průběžného skóre, díky čemuž přeskočili ještě včera 2. tým z Rakouska. Mikbaits Moraváci mají zatím na kontě 65,69 kilogramů – před zmíněným rakouským týmem mají náskok pouhých 0,49 kila. Takhle je letošní ročník vyrovnaný!

Do TOP 5 průběžného pořadí pak vlítnul jako hurikán již zmíněný tým Trakker Team, kterému se povedlo ulovit zatím nejtěžší rybu závodu. Díky tomu se tak tito závodníci usadili na průběžné 4. pozici, přičemž mají spoustu prostoru pro útok na celkové zlato. Aktuální hodnota skóre tohoto týmu je 63,85 kilogramů.

A do TOP 5 se znovu vrátil i tým Carpsonbaits Šmejdi. Toto družstvo v minulých dnech už v TOP 5 průběžném pořadí bylo, ovšem na chvíli z něj vypadlo. Teď ale tento tým znovu zabojoval, takže je zpátky v „prestižní společnosti“ aktuálně nejlepších týmů s aktuálním skóre 62,12 kilogramů.

 

Už 8 týmů má přes 60 kilogramů

Mohlo by se zdát, že během poslední noci si to o celkové prvenství rozdá jen několik málo týmů. Ale chyba lávky! Na letošním ročníku má už 8 týmů 3 nejtěžší ryby přes 60 kilogramů váhy. Fantastický výkon!

Z toho plyne jediné: během poslední noci se do čela závodu může vyšvihnout jakýkoliv tým nejen z TOP 8, ale možná i z TOP 12? Protože k 60kilogramové hranici mají blízko další 4 týmy, kdy některé mají na kontě pořádně velké ryby. Tahle poslední noc na Stairs2Hell rozhodně bude patřit k těm nejvíce legendárním!

 

TOP 5 průběžné pořadí: 11. 10. 2024 (11:55)

1. Gotta Catch Them All (místo 17) – 24,22 kg, 23,27 kg, 20,35 kg – součet 67,84 kg

2. Mikbaits Moraváci (místo 5) – 24,7 kg, 22,72 kg, 18,27 kg – součet 65,69 kg

2. Anaconda/Mega Baits (místo 4) – 22,8 kg, 22,2 kg, 20,2 kg – součet 65,20 kg

4. Trakker Team (místo 12) – 26,55 kg, 20 kg, 17,3 kg – součet 63,85 kg

5. Carpsonbaits Šmejdi (místo 36) – 22,25 kg, 20,75 kg, 19,12 kg – součet 62,12 kg

Zdroj: Stairs2Hell, foto: Stairs2Hell

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -