DomůAkční nabídkaNaviják na candáty za 500 korun: je jako dělaný pro chytání na...

Naviják na candáty za 500 korun: je jako dělaný pro chytání na rybičku

- Reklama -

Podzimní část sezóny je oblíbená i u milovníků lovu candátů. Právě při nižších teplotách aktivita dravců stoupá, takže vycházky k vodě bývají mnohem úspěšnější. Jaký naviják na candáty vybrat?

Lov candáta na nástražní rybičku je pochopitelně velmi účinnou rybolovnou metodou. Není se čemu divit! Při rybaření tímto způsobem rybář chytá na přirozenou kořist dravců, takže ti na nástrahu spolehlivě reagují. Lov candátů na rybičku nevyžaduje nijak zvláště speciální vybavení. A proto si mnoho rybářů oblíbila třeba levné navijáky na candáty s volnoběžnou brzdou od renomované značky DAM.

 

Naviják DAM Quick 2 3000 1+1

Toto jsou navijáky s volnoběžnou brzdou od německé značky DAM, které si česko-slovenští rybáři velmi oblíbili. Tyto modely jsou totiž aktuálně k dostání v akci 1+1, ve které 1 naviják vychází na pouhých 500 korun. To je cena, na kterou se konkurenční značky mohou dívat je z uctivé dálky. Zlevněné navijáky DAM najdete na e-shopu PARYS za pár korun.

První velkou výhodou těchto navijáků je, že jsou vybavené volnoběžnou brzdou. Díky tomu si tak rybář může navijáky nastavit do takové „polohy“, kdy při záběru od ryby bude cívka navijáku úplně volná. Pak stačí jen rychlý pohyb, a vše je vmžiku připravené k úspěšnému zdolávání.

Samotný brzdný systém je u rybářů oblíbený i proto, že citlivě reaguje na pohyby rybáře. Brzda je tak schopná okamžitě povolit nebo přitáhnout navazovací materiál, díky čemuž má rybář větší šanci na úspěšné zdolání i divokého dravce. Tohle prostě nemá chybu!

Na navijáku ale rybář oceňují i další vlastnosti: jedná se zejména o kvalitní zpracování, díky kterému se rybář může spolehnout na dlouhodobé a bezproblémové používání. To ostatně potvrzuje i pevná konstrukce převodů nebo odolný překlápěč. Zmíněné součásti naprosto spolehlivě vydrží i používání v těžkých podmínkách.

 

S navijáky se dobře nahazuje

Pojďme se podívat nyní na cívky těchto navijáků DAM: ty jsou tvarované tak, aby se z nich spolehlivě odvíjel navazovací materiál při nahození. Takže rybář se tak může těšit na to, že jeho montáž s rybičkou bude létat i do větších vzdáleností.

I když tyto navijáky se dodávají ve velikosti 3000, tak přesto nabízí dostatečnou kapacitu navazovacího materiálu. Na cívky zmíněných modelů se vleze až 280 metrů navazovacího materiálu o průměru 0,25 mm, což je plně dostačující na drtivou většinu tuzemských revírů. Pokud rybář potřebuje větší kapacitu, pak je k dostání i model o velikosti 5000.

Mnoho rybářů pak na těchto levných navijácích oceňují precizní chod. I když jsou tyto stroje k dostání za fakt neuvěřitelně nízkou cenu, tak přesto precizně ukládají navazovací materiál na cívku. Takže na ní nevznikají žádné nepříjemné obloučky nebo nerovnosti, které by následně vadily při nahazování nebo vyvážení rybičky.

K preciznímu chodu pak přispívá 6 ložisek (5+1), která se starají o to, aby tyto stroje makali jako „kulturisti ve fitku“. To se potom projevuje právě i na onom špičkovém ukládání navazovacího materiálu na cívku navijáku. Co se týče převodu, tak ten činí 5,2:1.

Není divu, že si milovníci lovu dravců na nástražní rybičky tyto navijáky tak zamilovali. Jedná se o spolehlivé stroje s perfektními vlastnostmi, které jsou ale k dostání za naprosto lidovou cenu. Pak se není čemu divit, že se zásoby rychle tenčí. Tak si nenechte upláchnou super šanci na výhodný nákup! Zlevněné navijáky DAM najdete na e-shopu PARYS.

Zdroj a ilustrační foto: PARYS

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -