DomůNovinkyGiga kapři na Stairs2Hell: Ukrajinci chytili obří rybu. Vedou Rakušané

Giga kapři na Stairs2Hell: Ukrajinci chytili obří rybu. Vedou Rakušané

- Reklama -

První noc 8. ročníku na největším rybářském závodě v Česku Stairs2Hell se zapíše do historie. V prvních hodinách prestižního rybářského klání totiž rybáři ulovili hned několik neuvěřitelných ryb.

Na Novomlýnské nádrži odstartoval již 8. ročník Stairs2Hell. Závodníci se kromě prestižní trofeje „poperou“ také o tučný šek v hodnotě přes 500 000 korun. A honba za nejcennějšími umístěními začala už první noc, kdy některé týmy předvedly opravdu fantastické výkony! Na břehu je už několik ryb přes 20 kilogramů hmotnosti

 

Ukrajinci chytili obrovského kapra

Hned v prvních hodinách závodu se ukrajinskému týmu Big Catch UA povedlo ulovit obrovského kapra o váze 24 kilogramů. Tato fantastická ryba tak vytvořila perfektní „základ“ pro útok na nejcennější pozice v celkovém pořadí. Pokud ukrajinští rybáři dokáží ulovit další 2 slušné ryby, pak mohou pomýšlet na nejvyšší příčky.

Ukrajinský tým loví na místě číslo 9, které leží ve strachotínském sektoru. A právě tady se Ukrajincům povedlo chytit obrovského šupináče, který byl v perfektní kondici. Nádherný šupináč s vysokou stavbou těla o váze 24 kilogram je tak zatím nejtěžší rybou 8. ročníku Stairs2Hell.

Ukrajincům a se potom povedlo ulovit ještě jednu rybu o váze přes 15 kilogramů. V součtu tak mají téměř 40 kilogramů, což jim aktuálně stačí na průběžné 2. místo. Všichni pravidelní diváci ale ví, že pro dosažení opravdu skvělého výsledku budou potřebovat ještě další slušné ryby.

 

Rakušané hned první noc útočí na zlato!

Naprosto dominantní výkon hned ze startu 8. ročníku Stairs2Hell předvedli rakouští rybáři z týmu Anaconda/Mega Baits. Tito borci chytají v „minisektoru“ pod Dolními Věstonicemi, který čítá pouhá 4 lovná místa. Jenže právě odtud v loňském roce vzešel celkový vítěz. A zdá se, že i v letošním roce bude tento sektor bohatý na úlovky.

Rakouským rybářům se totiž povedlo dostat na břeh ryby o váze 22,20 kilo, 20,20 kilo a 18,40 kilogramů. Ve výsledku tak mají tyto ryby neskutečných 60,80 kilogramů. Tento součet by v loňském roce stačil na konečné 5. místo. Takže ano, tento útok je zapotřebí brát hodně vážně!

Rakušané chytají na lovném místě číslo 4, který je součástí nejmenšího sektoru pod Dolními Věstonicemi. V loňském roce tady chytali polští rybáři, kteří celkově nachytali 61,95 kilogramů, což jim stačilo na celkové 4. místo. Tento výkon rakouských rybářů tak může být zcela klíčový!

 

Závod se teprve rozjíždí

Rakouský výkon sice je nutné brát vážně, ovšem každý pravidelný divák Stairs2Hell moc dobře ví, že další noci můžou přinést jiné ohromné ryby. Nezapomínejme na to, že v loňském roce se například chytila ryba, která atakovala 30kilogramovou hranici.

Skvělou zprávou pro závodníky je to, že velké ryby berou napříč závodním polem. Aktuálně 3. je tým A Baits, který chytá na lovném místě 91. Čtvrtí jsou zatím rybáři z týmu Carpsonbaits Šmejdi, kteří chytají na místě 36 a průběžné 5. místo patří týmu 3Fish/PirkoBaits, který chytá na místě 74.

Z těchto informací tak lze vyčíst, že rybáři skutečně bodují na nejrůznějších místech Novomlýnské nádrže, a že „útok“ na nejcennější příčky může přijít opravdu odkudkoliv. Rozhodně sledujte s námi další průběh Stairs2Hell, protože tenhle závod je skvělá podívaná!

 

TOP 5 průběžné pořadí: 7. 10. 2024 (11:55)

1. Anaconda/Mega Baits (místo 4) – 22,2 kg, 20,2 kg, 18,4 kg – součet 60,8 kg

2. Big Catch UA (místo 9) – 24 kg, 15,15 kg – součet 39,15 kg

3. A Baits (místo 91) – 19,57 kg, 14,22 kg – součet 33,79 kg

4. Carpsonbaits Šmejdi (místo 36) – 17,45 kg, 14,55 kg – součet 32 kg

5. 3Fish/Pirkobaits (místo 74) – 17,73 kg, 11,30 kg – součet 29,03 kg

Zdroj: Stairs2Hell, foto: Stairs2Hell (se souhlasem)

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -