DomůNovinkyVýhra přes 450 000 korun: čeští rybáři ovládli prestižní rybářský závod

Výhra přes 450 000 korun: čeští rybáři ovládli prestižní rybářský závod

- Reklama -

Na konci září se ve Francii na ikonickém jezeře Lac de Madine uskutečnil 26. ročník jednoho z nejprestižnějších světových závodů v lovu kaprů World Carp Classic 2024 (WCC). I letos ho vyhráli Češi!

Tomáš Slavík, čtyřnásobný mistr světa v závodech horských kol, ukázal, že jeho talent sahá daleko za cyklistické tratě, a že s prutem v ruce to také nebude úplně k zahození. Jeho parťákem na tomto mistrovství byl zkušený rybář Petr Korbička, který společně se Slavíkem vytvořil úspěšný tandem a zaznamenali obrovský úspěch!

 

Češi slaví triumf, Slováci největší rybu závodu

Francouzské jezero Lac de Madine, vzdálené asi 11 hodin autem od České republiky, hostilo po roce další ročník vyhlášeného závodu. Rozsáhlou a nevyzpytatelnou vodní plochu v průběhu rybářského klání zastihl silný déšť a vítr. Nepříznivé podmínky se naštěstí v polovině závodu umoudřily a soutěžící rybáři tak opět mohli využívat své čluny.  

Velký úspěch zaznamenal i slovenský tým. Slováci sice nedosáhli na nejcennějších příčku, ale mohli se pochlubit největší rybou závodu, kterou ulovil hned ze startu. Kapr o váze 30,3 kilogramů byl druhou historicky největší rybu soutěže.

Slováci v celkovém hodnocení letošního ročníku WCC tak za českými vítězi zaostali o pouhého 1,4 kilogramu, kdy součet 3 nejtěžších bodovaných kaprů byl 68,1 kilogramů. Třetí místo obsadil lotyšský tým, jehož celkový úlovek činil 64,4 kilogramů.

Ale to nejlepší na konec! Ohromný úspěch zaznamenala zmíněná česká dvojice. Ta slavila velkolepý triumf, když ulovila kapry v celkové hmotnosti 69,5 kilogramů. O jejich vítězství rozhodlo i to, že se jim hned třikrát podařilo překonat hranici 20 kilo, přičemž jejich největší ryba vážila úctyhodných 26 kg!

 

Češi v posledních letech ovládli WCC

Po oznámení výhry přišel na řadu tradiční rituál WCC – vítězové musí skočit do vody. Tomáš Slavík a Petr Korbička tuto tradici s radostí dodrželi a po náročném závodě si zaslouženě užili osvěžující koupel v jezeře Lac de Madine.

Tohle vítězství je pro nás vším,“ uvedl po závodě Slavík, když společně s Korbičkou převzali cennou trofej. Kromě ní si ale čeští rybáři domů odvezli také tučný šek na 15 000 liber, což je podle aktuálního kurzu přes 450 000 korun

Světové kaprařský závod World Carp Classic se tak v roce 2024 opět zapsal do historie jako ročník plný vzrušení, velkých úlovků a silných emocí, a hlavně se zlatou českou stopou. Obrovská gratulace!

Minulý ročník prestižního kaprařského závodu, který sledují rybáři z celého světa, také vyhrál český tým ve složení Radek Bis, Karel Račák a Rostislav Masopust. Těm se podařilo v roce 2023 překonat hranici 70 kilogramů!

Zdroj: WCC, ilustrační foto: InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -