DomůNovinkyObrovská zlatá rybka: rybář ulovil v kanálu nádherně oranžového kapra

Obrovská zlatá rybka: rybář ulovil v kanálu nádherně oranžového kapra

- Reklama -

Rybářství je překrásná záliba hlavně tím, že vždy přináší nečekané momenty. Bez ohledu na to, jak dobře si vše naplánujete nebo jak kvalitní vybavení máte, nikdy nevíte, co přesně ulovíte.

Každý záběr je malou záhadou a pokaždé vás může překvapit něco zcela mimořádného. A právě tato nečekaná překvapení jsou tím, co dělá rybaření tak fascinujícím. Tento jedinečný okamžik zažil i rybář Roy Brentjens, když na jednom z kanálů v Nizozemsku ulovil opravdovou raritu.

 

Je tohle snad ona zlatá rybka z pohádek?

Chlapík Roy Brentjens ulovil kapra, který okouzlil nejen rybáře, ale i dost možná nadšence do akvarijních ryb. Tento nádherný kapr byl totiž jasně oranžový, a navíc ve vynikající kondici. Kdyby měla ona bájná zlatá rybka z pohádek ztělesnění, možná by vypadala právě takto.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Roy Brentjens (@roybrentjens)

Z fotografií jde jasně vidět, že koi kapr byl zdravý, dobře nažraný a očividně nachystaný na příchod zimy. I když Roy neuvedl váhu ani délku ryby, tyto údaje nejsou důležité. To, co na jeho úlovku zaujalo oko nejednoho rybáře, je jedinečná krása tohoto sytě oranžového tvora.

Roy k úlovku na svém Instagramu s nadsázkou napsal: „Neztratil někdo zlatou rybku? Pořád je to zvláštní pocit, okamžik, když můžete jen tak ulovit zlatou rybku na kanále,“ vtipkoval lovec. „I když víte, že tam vlastně nepatří, tak potěšila. Rychle vyfotit a může zase plavat,“ uzavřel Roy na sociální síti. 

Nizozemec Brentjens však neulovil tak krásného kapra poprvé. Stačí nahlédnout na jeho Instagram a zjistíte, že jeho profil je plný fotek překrásných úlovků. Každá ryba je jedinečná a jedna krásnější než druhá. Jen posuďte sami. Za nás palec nahoru!

 

Nejdražší KOI kapr světa? Sběratelka zaplatila 40 milionů korun

O tom, že obdobně vypadající koi kapři mají hodnotu nejen estetickou, ale také peněžní, jsme se přesvědčili před pár lety, kdy byl na dražbě v japonské Hirošimě vydražen koi kapr za astronomickou sumu.

Koi kapra podle tehdejšího kurzu za neuvěřitelných 40 000 000 korun koupila vášnivá sběratelka Yingying z Tchaj-wanu, která neváhala za tuto rybu utratit skutečně astronomickou částku. Tento druh koi kapra je kohaku, což je jeden z nejčastějších (a nejpopulárnějších) druhů těchto barevných ryb.

Rekordní koi kapr byl vychován na „farmě“ Kentara Sakaiho, který za tuto rybu vyinkasoval balík peněz. Rekordní ryba je jikernačka, která měří 101 centimetrů. A právě ona délka je u této ryby velice zajímavá, a možná i proto se cena vyšplhala tak vysoko. Tento rekordní koi kapr byl představen počátkem roku 2019 i v soutěži koi kaprů.

Zdroj: KWO.nl, ilustrační foto: InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -