DomůNovinkyDlouhé čekání na rybu: rybář po 8 letech chytil vysněného obřího kapra

Dlouhé čekání na rybu: rybář po 8 letech chytil vysněného obřího kapra

- Reklama -

Každý rybář má v paměti ty nezapomenutelné příběhy z dětství. Příběhy o rybách, které se mu zdály být obrovské. Někdy si klademe otázku, zda tyto ryby i po letech ve vodě ještě plavou.

Kaylan Cooper je jedním z těch šťastných rybářů, kteří měli možnost se po letech s rybou opět setkat. Poprvé nádherného kapra viděl před 8 lety. A nyní se s kaprem setkal znovu.

 

Překrásný revír z dětství

Kaylan se po letech vrátil k jezeru, kde poprvé vzal prut do ruky. Malebná vodní plocha, na které vyrostl, jej stále lákala z jednoho prostého důvodu: nemohl zapomenout na kapra, kterého ve vodě kdysi viděl.

„Když jsem jako mladík narazil na tohle divoké jezero, bylo to pro mě obrovsky vzrušující,“ říká Kaylan. „Od té doby mi ta překrásná ryba pořád ležela v hlavě. Za ta léta jsem pochytal spoustu velkých ryb, včetně několika dvacetikilových, ale tahle voda byla jiná,“ vysvětluje rybářa.

Nebylo mnoho takových divokých a nedotčených jezer. Vždycky jsem si říkal, jestli ta ryba, kterou jsem tehdy viděl, ještě vůbec žije,“ dodal Kaylan.

 

Rybář se setkal s kaprem svých snů

Rybář se tak po dlouhých letech na snové jezero vydal. Po hodinách strávených pozorováním v ideálních slunečných podmínkách „jej“ spatřil. Byl to on – kapr, který se mu vryl do paměti. Kaylan okamžitě začal jednat. V místě, kde rybu zahlédl, začal pravidelně vnadit velkými dávkami boilies s příchutí červa.

„Podmínky vypadaly slibně, a tak jsem si to nemohl nechat ujít a rozhodl jsem se pro noční lov. Nemohl jsem tu rybu prostě dostat z hlavy,“ opakuje rybář. A byl to právě tento okamžik, který přinesl neuvěřitelný úspěch.

„Prut byl ve vodě sotva pár hodin, když se ozval brutální hrčák a začalo peklo. Ryba mi vzala 50 metrů vlasce, a pak mě ještě trápila dalších 30 minut v silném větru a tmě,“ vzpomíná na souboj s kaprem rybář Kaylan.

Když nakonec osvítil vodu čelovkou, spatřil onen „poklad“, jak popisuje kapra, kterého poprvé zahlédl před osmi lety. Po jeho podebrání zůstal Kaylan v naprostém úžasu. „Musel jsem si dát pauzu, abych pochopil, co se mi právě podařilo. Nejenže to byla ryba, o které jsem tolik let snil, ale také můj první kapr přes 22 kilo!“

S hmotností 22,7 kilogramů, potvrzenou na třech různých vahách, si Kaylan připsal nový osobní rekord a zažil okamžik, kvůli kterému chodíme k vodě. Zažili jste taky někdy tak dlouhé čekání na vysněnou rybu? 

Zdroj: AnglingTimes, ilustrační foto: InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -