DomůAkční nabídkaNaviják na kapry s „volnoběžkou“ za méně jak 600 korun. Poslední kusy

Naviják na kapry s „volnoběžkou“ za méně jak 600 korun. Poslední kusy

- Reklama -

Oblíbený rybářský e-shop PARYS chrlí jednu zajímavou slevu za druhou. Tentokrát si mohou vybírat všichni milovníci lovu kaprů na položenou nebo na těžký feeder. PARYS zlevnil super navijáky!

Asi nám dáte zapravdu, že navijáky na kapry s volnoběžnou brzdou jsou opravdu komfortním náčiním. Jedná se totiž o to, že ve chvíli, když ryba zabere, tak se začne volně odvíjet vlasec. Pak už jenom stačí jednoduchý pohyb, a rybář může vmžiku zdolávat. Jednoduché, ale geniální!

 

Naviják na kapry DAM Quick 2 5000 FS

A právě takový typ navijáku je nyní k dostání v super akčním setu. Rybáři si totiž mohou vybrat 2 navijáky za nízkou cenu, kdy výsledná cena za 1 naviják je méně než 600 korun. A to je cena, se kterou jiní renomovaní výrobci nemohou soupeřit. Kvalitní navijáky s volnoběžnou brzdou Prologic najdete na e-shopu PARYS za super cenu.

Samozřejmě nejprve musíme započít tím brzdným systémem. Jak už jsme nakousli, tak na navijáku je volnoběžná brzda, která dovoluje takové nastavení, které umožňuje rybě volně plavat s nástrahou. Ve chvíli, kdy chce rybář zaseknout, stačí rychlý pohyb, a rybář může okamžitě zdolávat úspěšně zaseknutou rybu.

Celý brzdný systém na tomto navijáku je opravdu hodně povedený, protože brzda spolehlivě reaguje i na nepatrné pohyby rybáře. To je důležité zejména při zdolávání divoké ryby, kdy je zapotřebí okamžitě povolit, nebo naopak utáhnout. S tímhle navijákem budete úspěšně zdolávat vysněné úlovky.

Aktuálně jsou k dostání zlevněné modely o velikosti 3000, 4000 nebo 5000. Pro lov na položenou, na krmítko nebo těžší feeder určitě doporučujeme největší model, který má jednak robustnější tělo, ale zároveň se vejde třeba více navazovacího materiálu na cívku navijáku. Palec nahoru!

 

Levný naviják se skvělým chodem

Jelikož rybářská značka DAM patří k renomovaným brandům, rybář se může stoprocentně spolehnout, že tento model bude spolehlivě „šlapat“, i když jde o poměrně levný naviják na „lidovou cenu“.

K perfektnímu chodu jednak přispívají 5+1 ocelová ložiska, která se starají o to, aby „vše šlapalo“ tak, jak má. Ale pochopitelně samotná ložiska nejsou všechno. Důležitou součástí je i grafitový rotor, který přispívá k pravidelnému chodu.

Rybář se tak nemusí obávat toho, že by na cívce navijáku vznikaly nějaké nerovnosti nebo obloučky, které ve výsledku vadí při nahazování. Zmíněné nerovnosti totiž způsobují přebytečné tření, takže při nahození „brzdí“ montáž při letu. Ale jelikož naviják DAM pokládá vlasec krásně hladce, rybář s ním bude nahazovat daleko.

Když už jsme u oné cívky: u modelu 5000 FS se na cívku navijáku vleze hned 200 metrů navazovacího materiálu o průměru 0,35 mm. Rybář tak tento naviják využije jak při lovu na středních, tak menších lokalitách – ať už se jedná o stojaté nebo tekoucí revíry. Super!

Na závěr pak musíme zmínit odolnost navijáku: ten je totiž vyrobený z grafitu, který se kromě nízké hmotnosti vyznačuje také velkou pevností a odolností. Naviják tak zvládne i pořádné „rybářské zapřáhnutí“. S dlouholetou životností a funkčností lze počítat také u odolného překlápěče ze silnějšího drátu.

Jestli patříte k rybářům, kteří nepotřebují „to nejdražší a nejznačkovější“ vybavení, pak se určitě podívejte na tyto šikovné navijáky. Jedná se o povedené modely, které zvládnou vytáhnout na břeh spoustu ryb, přitom jeho cena je skutečně více než příznivá. Zlevněné navijáky DAM najdete na e-shopu PARYS za super cenu.

Zdroj a ilustrační foto: PARYS

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -