DomůNovinkyJakub Vágner stanovil nový český rekord sumce: z vody vytáhl „monstrum“

Jakub Vágner stanovil nový český rekord sumce: z vody vytáhl „monstrum“

- Reklama -

Rybář Jakub Vágner pokořil další milník. Z české vody vytáhl monstrózního sumce, který měřil přes 260 centimetrů. O obrovském úlovku informoval rybář prostřednictvím tiskové zprávy.

České rybářské diskuse se často stáčí k tématu, jaký největší sumec žije v českých vodách. Teď toto tajemství poodkryl nejznámější český rybář Jakub Vágner, který dokázal na české lokalitě ulovit gigantického sumce o délce přes 260 centimetrů. Podle rybáře se jedná o nový český rekord sumce. Zprávu o novém českém rekordu sumce už vydala i ČTK.

 

Jakub Vágner je držitelem českého rekordu sumce

Leckdo by možná ani nevěřil, že v Česku takový sumec žije. Přece jen, na podobné ryby jsou rybáři zvyklí spíše z Itálie, Francie nebo ze Španělska. Ale Jakub Vágner dokázal, že i v Česku žijí skutečně gigantičtí sumci.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Jakub Vágner | fishing & traveling (@jakubvagner_official)

Po loňském úspěchu, kdy se mu v Česku povedlo ulovit obrovského sumce přes 250 centimetrů, letos ulovil ještě většího predátora. Jeho délka? Přesně 261 centimetrů!

„V pátek 21. června ulovil na českém revíru sumce o délce 261 centimetrů, díky čemuž se stal novým držitelem českého rekordu,“ informovala společnost Jakuba Vágnera Vágner Corporation s.r.o. prostřednictvím tiskové zprávy.

Jakub Vágner tak překonal letitý rekord z roku 1990. V tomto roce rybář Štefan Šabo chytil giganta o délce 255 centimetrů a váze 93 kilogramů. Tato famózní délka byla ale nyní překonána slavným rybářem Jakubem Vágnerem.

 

Sumce chytil na prut, na kterém 3 roky pracoval

Rekordní úlovek je pro Jakuba Vágnera o to „sladší“, protože giga sumce ulovil s pomocí svého nového prutu na sumce VAGNER Origin, na kterém slavný rybář pracoval 3 roky. A zdá se, že vývoj nového sumcového prutu teď dostal to nejcennější „rybářské osvědčení“.

„Obrovská hlava mi leží u nohou a ocasní ploutev ani nevidím. Míra ukazuje 261 centimetrů. Prožívám okamžik, na který jsem čekal 33 let, co se lovu sumců věnuji,“ řekl o rekordním sumci slavný rybář Jakub Vágner.

Úspěšný rybář na sebe upozornil už v loňském roce, když se mu povedlo vytáhnout obrovského sumce z Orlíku. Tehdy ryba měřila přes 250 centimetrů. Nyní ale tuto laťku posunul ještě o kus dál! 

Jakub Vágner se tak nesmazatelným písmem zapsal do historie české sumcařiny, kdy se mu povedlo dostat na břeh rybu, o které se bude mezi rybáři dlouho mluvit. Otázkou je, zdali se někdy v budoucnu povede v Česku chytit ještě delší sumec.

Zdroj: Vagner Corporation, foto: Jakub Vágner (se souhlasem)

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

94 KOMENTÁŘE

  1. Reklama zkrátka musí být.
    JV začíná vizáží nápadně připomínat Víta Starého z Mandrage, asi by to chtělo ubrat.

  2. Náhoda, prostě náhoda. Kam přijede tam chytne trofejní rybu, přestože nezná místní vodu se mu to podaří na rozdíl od těch co tam chytají roky. Tvl. někdo tomu fakt věří? A ne, není to závist, sumce nechytám i když občas mi tam na žížalu taky malej skočí, ale JV si dělá z lidí blázny, viděl jsem pár jeho pořadů a stačilo mi to.

    • No a co? Oni ti místní často žijí v bludu, že se všechno má dělat tak či onak a od toho neuhnou. A to je velká chyba. Mám zkušenosti, že místní nechytí nic, já neznalý vody se projdu kolem vody, vidím hejna kaprů kolem břehu, na háček kousek svačiny – housky či chleba a z hladiny tahám jednoho po druhým. Domorodci ani ťuk!:D Například před lety na Slapech nedaleko Ždáně. Domorodci…“Tady nic nechytíš. Tady tomu říkáme mrtvá voda! Chytal jsem tam sám, kolemjdoucí rybáři chodili kolem, na ta jejich „správná místa. Navečer kolem mě rybářů jak o závodech, všichni odchytáno! Ale jen ti, kdo nejsou ovce a zkusili poslechnout cizáka, co tam byl prvně a chytali z hladiny na rohlíky a veky:D

  3. 33 let se věnuje lovu sumců , to jako od 9 let ? Už dost Jakube Vágnere. Viděl jsem tě kdysi na jezeru Vrbenský a nic si tam nepředvedl jen si vyprávěl pořád rybářské pohádky. Tím nechci snižovat tvoje rybaření , ale trochu soudnosti do toho dej.

    • Zvedni zadek od kompu a třeba taky občas něco chytíš, závistivče. Lidi kde se ve vás bere ta zloba, ta nenávist vůči těm, co něco dokázali, co za něčím dokázali tvrdě jít, makat na tom. Styďte se.

        • Neuvěřitelný, co za blby umí zapnout komp. On nechápe, že někdo chytá sumce od 9 let. Proč by ne? Klidně od 5 let, pokud tě bude brát třeba táta sebou. Učíš se od něho, postupně se zapojíš prakticky. Chtělo by to dělat IQ testy a teprv pak umožnit lidem vstup na internet, aby se na diskuzích nevyskytovali exoti jako tenhle.

  4. Chytit sumce který hlídá hnízdo je další z prasaren, kterou Jakub udělal. Dle RŘ je vše v pořádku. Dle sportovního hlediska totální dno jaké rybář může udělat. Hold sláva je přednější než mordovat absolutně unavenou rybu, která se vytrela.

    • Pravdu máš,kyž hlídá hnízdo,tak to potom není problém,jenom vědět ke se hnizdo nachází.Taky jsem ho kdysi viděl chytat sumce na Záplavách,hromada lidí kolem jako pomocníci a 18 natažených prutů.Dobře vidíte,18 prutů.To se to potom rybaří,zavážka,loď,tým z ČT.Když jsem to viděl,tak se mi zhnusil,pro slávu všechno.

  5. drazí rybáři, nechte Jakuba chytat. Dyt tech sumcu jsou plne vody. nemusi to byt 2m bestie. Ja jsem sumcer a jpana Vagnera znam od devadesak. Není to blbec a svou práci dělá dobře. Přejme mu to. Dyt tam sumce zaze pustil. A jestli Vás jeho chování irituje? Nechte to být. at delá, co dela. Také bych s ním na dovolenou nejel. Ale mám radost z fotek a rad, co nám dává. dyt je to prima.

    • Souhlasím s Vámi. Něco je závist, něco obyčejná česká povaha. Mít radost z úspěchu druhých se v Česku nenosí. Sice rybaření nerozumím, ale i tak přeji Jakubovi štěstí.

    • .. Je to blbec. A to skrz jeho kauzy a lhaní. Kdyby řekl pravdu jak to vše bylo tak by mu rybáři nic nevyčítali. Ovšem pokaždé co udělá budí rozpaky a kontroverze.

  6. Záplavy chcem sumec 267 cm jen na dva pruty.Ne jak Vágner na 12 a ví co prutů. To přeci není normální rybář, ještě k tomu má 10 poskoků.

    • Chtěl jsem pro syna dárkový poukaz na chytání s Jakubem cena 6500 Kč na 8 hodin s dalšími 16 dětmi ,prej že to dělá pro děti ….

  7. Ať je to jak chce..! Úspěch je to mega velikej. Na Orlíku žijou giga potvory. Díky za luxusní foto Jakube a neposlouchej ty h***a co zde píši zakomplexovaný rybáři co neumí nandat žížalu na háček 😆

  8. Samozřejmě pokud máte prostředky a čas sedět celé hodiny,dny na rybách je to supr a když přijde životní úlovek je radost se s ostatními podělil. Každá ryba se musí vysedĕt a musí zabrat.Kubo Gratuluji

  9. jako úspěch to je ale to bylo z odhozu?? na té vodě je zákaz úplně všeho bivak vyvážky a chytáni z lodě ….

  10. Plně souhlasím s panem Novákem. Teď se ukázali ti kteří dokázaly h—o,ale kritizovat dokážou. Vlastnost českého národa. Radši nepište a uděláte líp.

    • Souhlas se vším. Je to jen tichá závist. Na druhou stranu by mohl říct,kde to ulovil a zda existuje video… ať jim zavře huby. Nicméně pokud toho giganta chytl někde na svém revíru,kde je chyť a pusť,tak se nedivím. Na normálním revíru,kde se rybí osádka plení už od minimální míry,jen aby bylo „maso“ ,se divím, že mají lidé ještě tu drzost říct, že tam není ryba…. Ovšem důkaz by to chtělo dát.

  11. Panejo 3 roky pracuje na vývoji prutu na sumce na kterým je jeho jméno,pak jde k vodě a udělá nový rekord …..nechápu jak mu tohle někdo může uvěřit ,je mi z něho k zblití … každej kdo chytá ryby od dětství tak musí vidět že je to pohádkář kterej si to tam nechá napíchnout …je to hnus …už jsem ho u vody zažil,jak nejede kamera,chová se jak dobytek…

  12. Každý rybář ví jak tato celebrita umí podvádět .Jako třeba ten sumec chycený při rybářském veletrhu v Praze. Jak zde píší kolegové je to hnus.

  13. Pěkně, krásná ryba. Hájek ať jde na palouček 😉. No intrikani se zblazni ja gratuluji. Ja se dostanu teprve za 14 dni. Doufám že něco podobného přijde.😉. No stačí i metrovka😉 neni povinnost chytit ale užít si okamžiku v přírodě 😉.

  14. Nechápu kluci, proč JV a spousty dalších lezou s rybami oblečeni do vody. To jim nevadí oblečení od slizu? To se porád znovu převlékají? Nestačilo by jen s rybou zabrodit do vody po kolena?Fakt divná manýra.

  15. Všichni vime ze to co je v clanku napsane je stejny podvod mytus a fikce jako cokoliv co kdy J V zverejnil……. Temhle jeho blbostem snad už nikdo neveri.

  16. Je mi líto těch ubožáků co závidí znám Jakuba už nějaký pátek a rybu jiného rybáře by si nevzal do ruky je mi z vás šoufl hod Češi úspěch vždycky závidí Jakube je mi ctí že se známe RS 15594

    • Ladislave vůbec nechápete podstatu věci, u JV to není o lidské závisti, ale totálně zkažené pověsti, kterou si zapříčinil především svým „křiváctvím“. A samozřejmě díky tomu se podle mého názoru mnohdy i nezaslouženě projevuje proti němu nespravedlivé obviňování a nenávist. Svojí pověst si ale tvoří každý sám a zaslouženě si za ní sklízí co zasel 🙂

  17. Ještě bych chtěl říci každé nule v ČR až si uděláte 11 let každou neděli volno založíte dětský rybářský kroužek a vychováte hromadu dobrých rybářů tak se můžete měřit se mnou a nepomlovejte kluka co umí nuly

  18. Gratulace Kubo 👍 a všem zavistivcum a ubrecencum a rádoby hvězdám rybariny dobře vám tak. Každá ryba se má vysedět i tahle musela. Jestli má echoloty a další pomůcky vždyť si je může koupit každý. Hold někdo na ně nemá nebo nemá ani čas trávit tolik hodin u vody jako on. Ale to je váš problém ne jeho. Místo breceni a psaní těchto hoven tady běžte k vodě třeba taky něco chytnete. Ale kdo by sem psal tyhle ubrecene komentáře. Je mi vás líto ale patří vám to. Závist je krásná věc 😭

    • Tak kámo ty seš dobře mimo, nenechej ze sebe dělat ovci. Tohle není prioritně o lidské závisti, ale prostě tenhle týpek si jednoduše sám vlastním chováním zkazil pověst a ted se mu to vrací…

  19. Vážím si těch, kteří chytají ryby, aby bylo co k večeři. Dobrá ryba na talíři potěší. Ale trápit ryby vytahováním jen tak a pak je zase pustit, to mi přijde podivné. Nemohli by mít lidé jiné hračky než živé tvory?

  20. Není to rekord. V 60.letech byl na Dunaji chycen sumec 268 cm, 128 kg a samotná hlava vážila 30 kg a byla plná pijavic. Jako dítě jsem si dělal katalog ryb a tu fotku tam mám i s popiskem. Takže JV rekord nemá.

    • A přece rekord má, protože má důkazy, jaké jsou k uznání rekordu třeba. Ty máš leda nějakou pofidérní fotku a to je vše. Takových fotek si udělám 50 tun.

  21. Tý jo, zajímavé, tohle je fakt zajímavé. Né ta ryba, ale to, jak jste tu natvrdo rozdělení přesně 50/50 v tom, jestli Vagnera máte nebo nemáte rádi.. 🙂 Mně je to jedno, nejsem rybář, ale dost by mne zajímalo, kde je pravda.. 🙂 Což se tady evidentně nedozvím 😀

  22. Slyšel jsem, že za Kubu chytá celý tým a je z toho velmi dobře živ. Jestli je to čestně chyceno, díky vlastním schopnostem, tak samozřejmě klobouček.

  23. Jasně. A zrovna tam byli všichni, kdo se s ním mají fotit. Oni věděli, že ho chytí. Peklo tohle. Jako na after party po veletrhu v Praze. Přivezli sumce v kádi. Napíchli na hák, kokot vlezl do vody a dělal, že ho chytil. A ještěnáhodou u toho byl zase zahraniční borec, co se chtěl fotit. Ostuda. Velká. Je mi líto těch , co to žerou jako realitu.

  24. Jasně. A zrovna tam byli všichni, kdo se s ním mají fotit. Oni věděli, že ho chytí. Peklo tohle. Jako na after party po veletrhu v Praze. Přivezli sumce v kádi. Napíchli na hák, kokot vlezl do vody a dělal, že ho chytil. A ještěnáhodou u toho byl zase zahraniční borec, co se chtěl fotit. Ostuda. Velká. Je mi líto těch , co to žerou jako realitu.

  25. Ten sumec byl už chycený minulí rok a puštěn zpátky do revíru, máme fotky i svědky. Tak že Jakoubek je až druhej!

  26. Článek o ničem, jeden odstavec se pořád opakuje stále dokola v jiném pořadí vět. Asi jde o to udělat ze tří vět co nejdelší článek. Je to otravné to číst. Hnus.

  27. Nedávno jsm se vrátil z Amazonie, Ekvádoru.

    Řeka Shiripuno, indiánská vesnice Bameno, tam jsem strávil asi týden z místním Indiánem z kmene Waorani, když jsem zmínil Vágnera a jeho lov Arapaimy, tak se smál a říkal, tu jsem mu musel ulovit já, on jen filmoval…

    Asi tak..
    Jak to bylo s tímto sumcem samozřejmě nevím..

  28. Krásná ryba český rekord asi taky .ale na lokality kde může chytat jen Jakub se obyčejný rybář nedostane.

  29. Richard Buchtela ten sumec o váze 128kg a délce 265 cm byl chycenej na soutoku Latorice a Ondavy jak vzniká Bodrog .Jméno lovce Ladislav Samalik.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -