DomůNovinkyVychytat co nejvíce ryb z rybníku. Komplikace na oblíbeném revíru trvají

Vychytat co nejvíce ryb z rybníku. Komplikace na oblíbeném revíru trvají

- Reklama -

Severočeský územní svaz s okamžitou platností obnovil rybolov na revíru 441065 Velký rybník. Malebný revír o rozloze 40 hektarů, nacházející se v katastrálním území Rybniště, byl uzavřen.

Hlavním důvodem bylo zajištění bezpečnosti hráze nádrže, u které se zjistilo, že prosakuje. Po důkladném posouzení stavu hráze a možností její rekonstrukce rozhodl výbor Severočeského územního svazu o opětovném zpřístupnění rybníka pro rybáře. Tento krok je vítanou zprávou pro všechny nadšence rybaření.

 

Rybolov může být záhy opět zakázán

Aktuální dění na severočeském rybníku ale není úplně harmonické, a i přes opětovné povolení lovu se revír potýká s problémy. Jedná se hlavně o pokles hladiny vody. Tiskový mluvčí Severočeského územního svazu Jan Skalský komentoval problematiku takto:

„Situace na Velkém rybníce je komplikovaná, odpouštění sice není tak rychlé, jak se předpokládalo, ale hladina se nejvíce snižuje až nyní, kdy s ohledem na rostoucí teploty hrozí i riziko úhynů.“

„Bohužel dle orgánů státní správy má přednost ochrana života a majetku před životním prostředím, takže nyní jde spíše o to, aby rybáři odlovili z nádrže, pokud možno, co nejvíce ryb,“ dodává jedním dechem tiskový mluvčí Severočeského územního svazu.

V úvahu nepřipadá ani slovení nádrže kvůli její velikosti. „Bohužel v tento okamžik je nádrž této velikosti velice těžko slovitelná, to i s ohledem na množství sedimentu. Situace se stále vyvíjí, jednáme,“ komentuje nelehkou situaci Jan Skalský.

Je však důležité mít na paměti, že dění se může měnit v závislosti na aktuálních podmínkách. Severočeský územní svaz bude průběžně monitorovat kvalitu a stav vody a technický stav hráze. V případě, že dojde například k havarijnímu zhoršení kvality vody nebo jiným nepředvídatelným událostem, bude rybolov na nádrži opět přerušen.

 

Územní svaz vyzývá rybáře, aby sledovali aktuální informace

„Na Velkém rybníce se tedy aktuálně loví, rybolov byl obnoven, ale jak bylo zmíněno, s ohledem na nastalou situaci, kde hlavní slovo mají orgány státní správy, jde nyní především o to, aby pokud možno co největší množství ryb odlovili samotní rybáři,“ uzavírá povídání mluvčí severočeských rybářů Skalský.

Územní svaz vyzývá všechny rybáře, aby sledovali aktuální informace poskytované svazem a dbali na dodržování pravidel a pokynů, které mohou být v souvislosti s tímto revírem vydávány.

Zdroj a foto: Severočeský územní svaz (se souhlasem)

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -