DomůNovinkyRybáři otevřeli nové revíry: plavou v nich trofejní kapři, ale i dravci

Rybáři otevřeli nové revíry: plavou v nich trofejní kapři, ale i dravci

- Reklama -

Západočeský územní svaz otevřel dva nové svazové revíry. Obě mimopstruhové vody mají dohromady výměru necelých 10 hektarů. Lov na těchto lokalitách je povolen s okamžitou platností.

V minulosti bylo avizováno otevření nových revírů právě na Plzeňsku, a nyní se tak opravdu děje. Jedná se o revíry Bažantice a Pardus Velký a v současné době už se tak rybáři mohou vypravit k jejich břehům.

 

Rybníky jsou již solidně zarybněny

Prvním revírem je Bažantice (okres Plzeň-sever), který nese číslo 431 115. Revír se nachází v obci Dražeň – má výměru 4,42 hektarů. Do Bažantnice bylo vysazeno 1600 kilogramů kapra s průměrnou hmotnosti 1,6 kg/ks, dále také větší kousky kapra o celkové hmotnosti 250 kilogramů a o průměrné hmotnosti 7 kg/ks. Dále pak ještě 50 kilo štik a 20 kilo okouna.

Druhý revír o velikosti 4,5 hektarů nese název Pardus Velký (okres Plzeň-sever) s číslem 431 145. Rybáři jej najdou rovněž v Plzeňském kraji – v severní části zvané Stvolny.

Do revíru Pardus Velký pak bylo vysazeno 1700 kilogramů kapra o průměrné hmotnosti 1,7 kg/ks, také 250 kilo kapra o průměrné hmotnosti 7 kg/ks. A ani tady nechyběli dravci – konkrétně 50 kilo štik a 86 kilo tržního okouna.

ZČÚS upozorňuje, že lovící má na obou revírech právo přístupu k revíru, ale nikoli ke vjezdu. Obzvláště pak u revíru Pardus Velký nesmí vozidla jezdit mimo cestu, stát na louce, poli atd. K revíru vede polní cesta, která je těžce sjízdná a hrozí poškození vozidla.

Radost z přírůstku dvou nových revírů na Plzeňsku, ale mohou mít rybáři po celé republice, protože kromě územních povolenek ZČÚS zde platí i povolenky mimopstruhové celosvazové.

 

Středočeský územní svaz zakoupil novou vodu

Novou vodu Světlá zakoupil Středočeský územní svaz, která vyšla na 6 490 000 korun. Zde byl rybolov zahájený už 1. května 2024. Z uvedených 3 hektarů pozemku pak 1,9 hektaru tvoří vodní plocha, zbylé území představují přilehlé pozemky a příjezdová cesta.

Na lokalitě platí celoroční mimopstruhový režim. Dále si rybáři musejí dát pozor na klidovou zónu, která je označena tabulemi „ZÁKAZ RYBOLOVU“. Rybolov je zde prováděn v souladu s pravidly a podmínkami lovu na vodních plochách SÚS v mimopstruhovém režimu.

Abyste si mohli na revíru zachytat, potřebujete místenky. Cena místenky se liší podle typu rybolovu a období. V současné době v období od 16. dubna do 15. října rybáři musí uhradit poplatek za lovení 25 korun na základě odeslané SMS zprávy.

Zdroj a foto: Západočeský ÚS (se souhlasem)

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

4 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý den, máte v článku chybu, ani jeden revír není v Plzni, ten první je 25 km od Plzně u Plas a ten druhý je u Manětína cca. 40 km od Plzně!🤷

    • Děkujeme za upozornění. Text jsme upravili. Revíry se nachází v okresu Plzeň-sever.

      Krásný večer!

      Krus, InRybar.cz

  2. Co tak psat i o tom jak ČRS naopak reviry s trofejnima rybama prenechava soukromnikum… Ale platte za nakup novych reviru blbecci clenove….

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -