DomůRecenze výrobkůNástrahy a návnadyChyť a pusť krmítková směs: kilogram lákavého krmení stojí 55 korun

Chyť a pusť krmítková směs: kilogram lákavého krmení stojí 55 korun

- Reklama -

Krmení na ryby je pochopitelně klíčovou součástí při lovu na položenou nebo feeder. Nemálo rybářů v současné době hledá pokud možno kvalitní krmení za přijatelnou cenu. A my o takovém víme.

Rybářské potřeby Chyť a pusť z Plzně patří k největším rybářským obchodům v České republice. Kromě toho, že pod střechou tohoto obchodu a rybářského e-shopu najdete tisíce produktů nejrůznější značek, tak plzeňské rybářské potřeby produkují i vlastní produkty pod svou značkou. A mezi nimi najdeme i jedno z nejlevnějších krmení na česko-slovenském trhu…

 

Krmení na ryby za pár korun

Není divu, že v dnešní nelehké době se mnoho rybářů shání po levnějších produktech na ryby. A to platí i u krmení. Proto rybáři, kteří nechtějí utrácet horentní sumy, ale přitom hledají kvalitu, by měli zpozornět. Krmítková směs od Chyť a pusť totiž vychází na hodně rozumné peníze.

Krmítková směs je hitem rybářského e-shopu Chyť a pusť

Cena 3kilogramového balení je 169 korun. Jenže! Ve chvíli, kdy se rybář zaregistruje na rybářském e-shopu Chyť a pusť, pak automaticky dostane slevu. Takže po jejím uplatnění je výsledná cena nižší, díky čemuž 1 kilogram krmítkové směsi vychází na pouhých 55 korun. To je opravdu vynikající cena, které může konkurovat jen málokterá firma na česko-slovenském trhu.

Ještě k tomu balení: krmítková směs Chyť a pusť se dodává v kvalitním pytlíku z tvrdého plastu, který zaručuje maximální ochranu suché krmné směsi před vlhkem nebo škůdci. Obrovskou výhodou potom je také to, že na balení najdeme zip, s pomocí kterého lze celé balení opakovaně otevírat a zavírat.

VIDEO: Jak pracuje levné krmení Chyť a pusť ve vodě? Podívejte se na video

Rybáři, kteří pak nepotřebuji 3 kilogramy krmení, mohou sáhnout ještě po menším balení, které plzeňská firma Chyť a pusť produkuje. Jedná se o stejnou krmítkovou směs, akorát v menším, 900gramovém balení. Tady je ale zapotřebí říct, že krmení nevychází tak cenově výhodně. Proto je lepší kupovat větší balení…

 

Levné krmení, které ale slibuje kvalitu

Když rybář na „první dobrou“ vidí nízkou cenu 55 korun za kilogram, pak by si mohl pomyslet, že krmení bude jen „holá směs“. Není tomu tak! Každého ihned po otevření zaujme velmi zajímavá struktura krmení, ve kterém najdeme celou řadu nadrcených semen a extrudovaných částic.

Levné krmení na ryby Chyť a pusť má nádhernou strukturu

Rybář se tak může spolehnout, že už základní krmná směs Chyť a pusť nabídne dostatek zajímavých surovin, které dokážou přilákat na lovné místo kdejakou rybu. Krmení v takovém složení totiž bude vytvářet jak nepřehlédnutelný kal, zároveň ale na dně budou ležet drobné částečky, které budou ryby sbírat.

Základní krmítková směs Chyť a pusť je díky nadrceným surovinám „najemno“ a extrudovaným částicím vhodnější pro rychlejší chytání, kdy chce rybář mít co nejrychleji záběr od jakékoliv kaprovité ryby. Anebo je jako dělaná i do studenější vody, kdy jsou ryby pasivní, a sbírají jen menší potravy.

Jestli se rybář chce zaměřit na největší ryby, stačí do krmení přidat hrubší částice

Ve chvíli, kdy se rybář potřebuje zaměřit spíše na větší ryby, pak je vhodné do krmení přidat nějakou hrubší částici. Typicky se jedná o kukuřici, pelety nebo třeba nakrájené boilies. Díky tomu v krmení budou mnohem hrubší částice, které odolají nájezdům i menších rybiček, takže krmení vydrží do příjezdu větší ryb. Tohle je jednoduchý fígl, který funguje odpradávna.

 

Krmítkové směsi v celé řadě vůni

Znova: i když je toto krmení opravdu levné, musíme vyzdvihnout jeho pronikavé aroma. Pro tuto recenzi jsme si vybrali vanilkové krmení, které je legendou ve světě rybaření. A i když je krmítková směs Chyť a pusť k dostání za „lidovou cenu“, tak nás překvapila silná vůně. Tohle je tak záruka, že krmení na ryby bude ve vodním prostředí vytvářet silné potravní signály.

Porovnání: vlevo koule s přidanou hrubší částicí, vpravo koule ze samotné směsi

Rybář si ale může vybrat z celé řady příchutí. Kromě vanilky jsou k dostání i další sladké vůně jako například zahradní ovoce, jahoda, scopex nebo nepřekonatelný med. Takže pokud je rybář „fanouškem“ sladkých vůní krmení, má z čeho vybírat.

Plzeňská firma Chyť a pusť ale samozřejmě myslí i na zastánce masových krmných směsí. A proto v nabídce rybář najde takové „živočišné bomby“, jakými jsou černý halibut nebo orlická mušle. Z tohoto pohledu vidíme možná jediné malé mínus – živočišných příchutí by mohlo být více. Třeba krmítková směs v příchuti patentky by mohla zaujmout nejednoho rybáře (a rybu).

Krmítková směs Chyť a pusť ve vodě skvěle pracuje

Velmi oblíbenou krmnou směsí je ale potom i česnek, který má výrazné aroma, a který funguje i na těžkých vodách. Tato výrazně vonící/páchnoucí příchuť je hitem posledních sezón, takže musíme dát plusový bod, že na tuto poptávku firma Chyť a pusť zareagovala.

Jestli chce rybář pak aroma krmení posílit, může použít CSL booster od Chyť a pusť, který je rovněž k dostání za super nízkou cenu. Ten pak ale použít několika způsoby. Zaprvé: booster přímo nalijeme do krmení, a pak vše pořádně promícháme. Důležité je nechat krmení několik minut odstát, aby se tekutina do směsi pořádně „zažrala“.

Vůni krmení lze posílit levným CSL boosterem Chyť a pusť

Jiní rybáři pak preferují tu taktiku, že booster nejdříve naliji do kbelíku s čistou vodou. Vše promíchají, a tuto „ovoněnou vodu“ následně nalijí do suché směsi. A pak jednoduše připraví krmení na ryby. Někteří rybáři tento postup mají raději, a věří mu více…

 

Vynikající „práce“ ve vodě

Pojďme nyní k samotné praxi u vody: každý rybář si při míchání krmení všimne, že tato krmítková směs je skvěle pojivá. Stačí opravdu jen málo vody, a přitom krmení začne vytvářet nádherné „hrudky“, které slibují delší výdrž ve vodě. Krmení tak namíchá i úplný začátečník.

Krmení po navlhčení vytváří nádherné hrudky

Ta pojivost je zásadní i z toho pohledu, že rybář se může spolehnout, že koule pevně „udrží“ i hrubší částice v podobě kukuřice, pelet nebo nakrájeného boilies, aniž by se rozpadla. A zároveň takové koule skvěle létají z praku při krmení ve větších vzdálenostech.

Další suprovou vlastností tohoto krmení je samotné „chování“ ve vodě. Toto krmení totiž pracuje přesně tak, jak krmení pracovat má. Po vhození do vody se nejdříve začne omývat povrch krmné koule, který vytvoří na krmném místě jasně viditelný flek z drobných části. A přitom koule ve středu zůstane tuhá (viz přiložené video). Za tohle palec nahoru!

Tomuhle odolá jen málokterá ryba

Některé krmítkové směsi Chyť a pusť navíc mají výrazné zbarvení – jako například námi recenzovaná vanilka. Takže na dně vznikne opravdu nepřehlédnutelné krmné místo, kterého si všimne kdejaký kapr, amur, lín, cejn, ale i další ryby. Takové krmení za takto nízkou cenu si fakt necháme líbit!

 

Suma sumárum: krmení, které si najde své místo

Trh s krmnými směsmi je opravdu nelítostný, protože právě tuhle položku nabízí snad každá rybářská firma. Prosadit se v takové konkurenci tak není jednoduché. Ovšem u tohohle krmení od plzeňské firmy Chyť a pusť nemáme žádné pochyby.

Za tenhle praktický uzávěr si produkt zaslouží další plusový bod

Jedná se opravdu o vynikající návnadu, která se skvěle chová ve vodním prostředí, má zajímavé složení, a přitom vychází na suprové peníze. Co více si může rybář přát? V případě této krmítkové směsi snad jen trochu více živočišných příchutí. Ale to je detail…

Silné stránky

Nízká cena, krásná struktura krmení, skvělé chování ve vodním prostředí, velký výběr sladkých příchutí, u některých směsí výrazné zbarvení, vynikající pojivost

Slabé stránky

Menší výběr živočišných příchutí

Foto: InRybar.cz

Přidejte i vy své hodnocení
- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -