Asi není rybáře, který by nechytal ryby na chleba. Ano! Chleba na kapry je obrovskou klasikou ve světě rybaření. Ovšem i tyto „staré legendy“ lze vylepšit. Třeba je napustit esencí a výrazně obarvit.
Ilustrační foto: PARYS
Musíme říct, že tohle rybaření jsme vždycky milovali: na háček napíchnout kuličku chleba, pak ji nahodit do vody před sebou. Už jen stačilo na napnutý vlasec připnout číhátko a chvíli počkat. Díky tomu, že chleba je opravdu velmi atrkativní nástrahou, tak záběr většinou přišel velmi rychle. Tohle je rybaření, ke kterému se rádi vracíme i v aktuální, moderní době.
Ovšem i takto klasickou nástrahu, jakou chleba na kapry bezesporu je, lze pořádně vylepšit. Jde o to, že dneska firmy umí udělat to, aby chleba vydržel i nájezd menších rybiček. A navíc dokáže vypouštět mnohem silnější vůni. Jak je to možné? Pojďme se podívat na extrudovaný chleba od české firmy Chytil.
Extrudovaný chleba na kapry Chytil
Tohle je dokonalá nástraha „za každého počasí“ na ryby. Jde o to, že základ tvoří klasický chleba, který je léty osvědčenou nástrahou (nejen) na kapry. Ten je ale speciálně upravený, díky čemuž má ještě lepší vlastnosti. Extrudovaný chleba od české firmy najdete .
Proč má nástraha lepší vlastnosti než klasický chleba? Jde o to, že jde o extrudovaný chleba. Co to znamená? Nástraha díky modernímu výrobnímu postupu má tužší povrch, takže chleba tak ve vodě vydrží podstatně delší dobu. Takže rybář se může stoprocentně spolehnout, že nástraha „přežije“ i nájezd hejna menších rybiček, které jsou součástí podvodního světa.
Zcela zásadní předností pak je to, že extrudovaný chleba od české firmy Chytil je napuštěný lákavou esencí. Díky tomu tak nástraha do okolí vypouští neodolatelnou vůni, která výrazně přispívá k atraktivitě nástrahy. Ta vůně je božská!
Rybář si extrudovaný chleba na ryby může vybrat hned v několika příchutích. K dostání jsou naprosté legendy jako například med, jahoda nebo vanilka. Naším „černým koněm“ je potom ostrá vůně česneku, která se skvěle šíří i ve studené vodě. A díky tomu skvěle funguje i při prvních vycházkách k vodě.
Výrazné zbarvení, které kapr nepřehlédne
Samozřejmě, dalším velkým plusem u této nástrahy je výrazné zbarvení. Díky němu jde extrudovaný chleba vidět i na hodně zanesených nebo zarostlých terénech. Tuhle vlastnost ocení každý rybář na začátku sezóny, kdy je na dně ještě pořád velké množství odumřelé vegetace. A kdy je v revírech krásně čistá voda – kapr za takových podmínek vyhledává potravu zrakem.
Na nástraze je také zajímavé to, že nemá jen jednu velikost. Díky tomu tak rybář může nástrahu použít při vícero rybolovných metodách – třeba na klasickou položenou, ale například i při hodně jemné feederu. Extrudovaný chleba jde potom napíchnout přímo na háček. Velmi úspěšný je potom nastražený i pod háčkem „na vlas“.
Extrudovaný chleba není jen skvělou nástrahou na kapříky, kteří na tuto nástrahu spolehlivě berou. Ale rybáři se díky této nástraze mohou „setkat“ i s jelci, ostroretkami, podoustvemi nebo velkými ploticemi a perlíny. A právě to je na této nástraze tak parádní – rybář se s ní nenudí!
Pokud si chcete i na začátku rybářské sezóny parádně zachytat, pak určitě doporučujeme právě tuto klasickou nástrahu v moderním hávu. Extrudovaný chleba má suprové vlastnosti, krásně voní a má výrazné zbarvení. Tohle vás nezklame! Nástrahu na kapry od české značky najdete za super cenu.
Nejde mi do hlavy, proč bych měl barvit nástrahy pro kapra, když vidí černobíle
To je jen pro rybáře, jelikož krásný obal, a barva prodává i kdejaký šumt
Mám ten samej názor.
Tohle už ani není rybařina.
Když vidím,jak půl dne tahaj k vodě metráky
,jd mě na blití